недеља, 5. мај 2024.

Никодијевић уручио поклоне деци Прихватилишта за децу Београда поводом прославе Васкрса

Поводом највећег хришћанског празника – Васкрса, члан Привременог органа Града Београда Никола Никодијевић обишао је данас Прихватилиште за децу Београда и том приликом деци која бораве у Прихватилишту уручио пригодне поклоне, као и васкршња јаја. Поклоне је обезбедио Фудбалски клуб „Црвена звезда” на иницијативу Николе Никодијевића.

Никодијевић је том приликом честитао свима који данас прослављају највећи хришћански празник Васкрс и истакао да му је велико задовољство да на велике празнике, које проводимо у миру и заједништву, буде са децом из Прихватилишта.

– Ми у Београду смо једна велика породица и желимо да покажемо овој деци да нису сама, да о њима има ко да брине и да смо ту за њих 365 дана у години. Данашња слика деце и њихова радост када виде да смо ту са њима даје нам снагу да наставимо да радимо даље и да све оно што радимо годинама уназад добија смисао са дечјим осмехом – рекао је Никола Никодијевић.

Захвалио је Фудбалском клубу „Црвена звезда” на поклонима, јер се малишани увек највише радују спортистима.

– Наша врата су увек отворена за све проблеме пред којима се Прихватилиште налази и драго ми је да имамо партнерски однос. Систем социјалне заштите и социјалне политике у нашем граду је последњих година много узнапредовао. Све оно што је до пре десетак година било незамисливо у нашем граду, попут дневних боравака за стара лица, прихватилишта за стара лица, геронтолошких центара, великог броја клубова који се баве нашим најстаријим суграђанима, више од 790 персоналних асистената и свега оног чега пре није било, данас постоји и олакшава живот посебним категоријама становништва. Трудићемо се да у будућности унапређујемо систем социјалне заштите у Београду, јер се развој једног друштва и једног града мери по томе колико је развијена социјална служба. Драго ми је што из године у годину у томе напредујемо и то ће бити једна од темељних политика Града Београда у будућности – поручио је Никодијевић.

Према његовим речима, уколико буде постојала потреба за проширењем капацитета Прихватилишта, Град ће ургентно реаговати и проширити капацитете, али за сада за тиме нема потребе.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић такође је свима честитала данашњи празник и поручила да на овај велики празник мислимо на децу која бораве у овој установи.

– Морамо да им покажемо да нису сама и да радост Васкрса унесемо и у овај наш заједнички дом. На услузи смо свој нашој деци, јер ова деца заслужују најбоље – порука је директорке Стајковић.

Фудбалер „Црвене звезде” Никола Кнежевић рекао је да му је јако драго када види да су деца, којима је било тешко у животу, срећна. Он им је поручио да наставе да „гурају” даље и изразио наду да ће они, пре свега, бити добри људи, а онда и добри спортисти.

Догађају је присуствовао и градски секретар за социјалну заштиту Петар Јорданов.

Напомена: Видео-материјал са догађаја можете преузети са сајта infobiro.tv.