понедељак, 6. јануар 2020.

Београд помаже породице са троје и више деце

Чланица Градског већа Града Београда и координаторка пројекта „Три плус” Тања Поповић изјавила је данас да је Град Београд од почетка ове године приступио програму „Три плус” у оквиру кога се обезбеђује помоћ за породице са троје или више деце.

– Скупштина Града Београда на седници која је одржана 27. децембра донела је одлуку да Град Београд приступи Програму „Три плус” у оквиру кога се обезбеђује подршка породицама са троје и више деце – рекла је Поповићева и додала да у Београду има око 34 хиљаде таквих породица. 

– У оквиру Програма „Три плус” пунолетни чланови породица са троје и више деце добијају картице којима остварују попусте у бројним малопродајним објектима. На тај начин Град доприноси побољшању њиховог животног стандарда. У оквиру програма „Три плус”, који се спроводи у многим градовима у Србији, већ постоје уговори с бројним малопродајним ланцима, а ми ћемо у Београду у тај програм укључити наше спортске центре, установе културе као и оне малопродајне компаније које до сада нису биле у овом програму, а с којима Град сарађује – рекла је Тања Поповић.

Координаторка споменутог програма рекла је да ће током јануара Град завршити све формалности око приступања програму, пријаве збирке података поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности како би све породице које имају троје и више деце биле званично обавештене да у својом градским општинама могу да се пријаве за добијање картица. 

– Када будемо завршили све законске формалности, тада ћемо свакој породици са троје и више деце послати писмо, позвати их да приступе програму и обавестити их где могу да се пријаве за добијање картица. Картице које ће добити породице са троје и више деце биће потпуно бесплатне и учешће у овом програму породице неће коштати ни динар. Породице које постану део овог програма имаће користи од њега. Град Београд већ на различите начине помаже ове породице јер је, рецимо, боравак у вртићима за свако треће дете бесплатан. Наставићемо да помажемо обе породице, ширимо мере популационе политике у складу са буџетским могућностима, а програм „Три плус” велики је корак ка томе – поручила је Тања Поповић.